Leave Your Message
Lithium Battery Winding Machine: Fa'avae, Fa'agasologa Taua ma Ta'iala Pulea Lelei

Kamupani Blog

Lithium Battery Winding Machine: Fa'avae, Fa'agasologa Taua ma Ta'iala Pulea Lelei

2024-08-14

I le gaosiga o le gaosiga o maa lithium-ion, e masani lava ona tele auala e vaevae ai le faagasologa. O le faagasologa e mafai ona vaevaeina i ni faiga tetele se tolu: gaosiga eletise, faʻapotopotoga faʻapotopotoga ma suʻega sela (e pei ona faʻaalia i le ata o loʻo i lalo), ma o loʻo i ai foi kamupani o loʻo vaevaeina i totonu o le faʻagasologa o le faʻamalo ma le maeʻa, ma o lenei faʻailoga o le o le fa'agasologa o le fe'avea'i. Ona o le malosi o le tuʻufaʻatasia o galuega, e mafai ona faʻaalia ai le faʻailoga muamua o le maa, o le mea lea o le faʻaogaina o le gaioiga i le gaosiga o le lithium-ion maa e avea o se matafaioi taua, o le ki, o le faʻaogaina o le gaioiga e gaosia e le taʻavale e masani ona taʻua o le leai. sela maa (Jelly-Roll, e taʻua o le JR).

Fa'agasologa o le Gaosiina o Ma'a Lithium-ion
I le fa'agasologa o le gaosiga o le maa lithium-ion, o lo'o fa'atusalia le fa'agasologa autu o le viliina e fa'apea. O le faʻatinoga faʻapitoa o le taʻavaleina lea o le pou lelei, fasi pou le lelei ma le vavae ese faʻatasi e ala i le faʻaogaina o le nila o le masini faʻafefe, ma o vaega pito i tua lelei ma le le lelei o loʻo faʻaesea e le ata vavae ina ia puipuia ai le puʻupuʻu. A maeʻa le faʻamalo, e faʻapipiʻi le totonugalemu i le pepa faʻapipiʻi tapuni e puipuia ai le totonugalemu mai le malepelepe, ona tafe atu lea i le isi gaioiga. I lenei faagasologa, o le ki o le mautinoa lea e leai se fesootaiga faaletino i le va o electrodes lelei ma le lelei, ma o le pepa electrode le lelei e mafai ona ufiufi atoa le pepa electrode lelei i itu uma e lua ma le itu taumatau.

Ata fa'ata'atia o le fa'agasologa o le fa'a'amilo
I le faagasologa o le viliina o le totonugalemu, e masani lava e lua pine taʻavale e pipii ai ni laulau se lua o le diaphragm mo le muaʻi viliina, ona fafaga ai lea o le pou lelei poʻo le le lelei, ma faʻapipiʻi le pou i le va o papa e lua o le diaphragm mo le faʻafefe. I le itu umi o le totonugalemu, o le diaphragm e sili atu i le le lelei diaphragm, ma le le lelei diaphragm e sili atu i le diaphragm lelei, ina ia aloese mai le fesootaiga puupuu i le va o le diaphragms lelei ma le leaga.

Ata fa'ata'ita'i o fa'ama'i pipi'i o nila

Ata fa'aletino ole masini ta'amilomilo otometi

O masini fa'amalo o le meafaigaluega autu lea e iloa ai le fa'agasologa o le fa'amalo. Fa'atatau i le ata o lo'o i luga, o ona vaega autu ma galuega tauave e fa'apea:

1. Polokalama tu'uina atu fasi pou: fa'afeiloa'i le lelei ma le le lelei pou pou i luga o le ta'iala ta'iala i le lua vaega o le diaphragm i le va o le AA itu ma le itu BB e fa'amautinoa ai le mautu o le sapalai o fasi pou.
2. Diaphragm unwinding system: E aofia ai luga ma lalo diaphragms e iloa ai le otometi ma faʻaauau le tuʻuina atu o diaphragms i le nila faʻafefe.
3. Fa'atonuga fa'aletonu: e pulea ai le vevesi faifaipea o le diaphragm i le taimi o le fa'agasologa o le fa'amalo.
4. Faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi faiga: mo le faʻapipiʻiina ma le faʻapipiʻiina o 'au pe a uma le faʻafefe.
5. La'ueseina o uta faiga: Ta'ese'ese otometi le 'autu mai nila ma fa'apa'u i luga o le fusi otometi.
6. Suiga vae: A leai se tulaga le masani ai, laa i luga o le ki o le vae e pulea ai le gaioiga masani o le viliina.
7. Fegalegaleaiga a le tagata-komepiuta: faʻatasi ai ma le faʻatulagaina o parakalafa, faʻapipiʻi tusi lesona, faʻailo faʻailoga ma isi galuega.

Mai le suʻesuʻega o loʻo i luga o le faʻagasologa o le faʻafefe, e mafai ona iloa ai o le faʻafefe o le eletise eletise o loʻo i ai ni fesoʻotaʻiga e lua e le maalofia: tuleia le nila ma toso le nila.
Tu'i le faiga o nila: o lo'o e lua o nila e fa'alautele i lalo o le gaioiga a le tui o le nila, i itu uma e lua o le diaphragm, o lo'o e lua o nila na faia e ala i le tu'ufa'atasiga o le nila fa'apipi'i i totonu o le lima, lola o nila. latalata i le pipii o le diaphragm, i le taimi lava e tasi, o lola e lua o nila o loʻo tuʻufaʻatasia e fausia ai se foliga tutusa tutusa, e pei o le totonugalemu o le viliina autu.

Ata fa'ata'ita'i o le fa'aosoina o nila

Faʻagasologa o le pamuina o le nila: a maeʻa le faʻamalo o le faʻamalo, e toe toso mai nila e lua i lalo o le gaioiga a le nila pamu, e aveese le nila mai le lima, o le polo i le masini tui e tapunia ai le nila i lalo o le gaioiga o le tautotogo, ma o nila e lua o loʻo faʻapipiʻiina i itu faʻafeagai, ma o le tele o le pito saoloto o le nila e faʻaititia e fausia ai se va i le va o le nila ma le totonugalemu o totonu, ma faʻatasi ai ma le nila toe faʻafeiloaʻi i le lima taofi, nila ma e mafai ona tuueseeseina lelei le totonugalemu.

Ata fa'ata'atia o le fa'agasologa o le su'iina o nila

O le "laila" i le faagasologa o le tuleia ma le tosoina o le nila i luga e faasino i le nila, lea, o le vaega autu o le masini faʻafefe, e iai sona aafiaga taua i le saoasaoa o le taʻavale ma le lelei o le autu. I le taimi nei, o le tele o masini viliina e faʻaogaina nila lapotopoto, faʻataimanino ma mafolafola foliga taimane. Mo nila lapotopoto ma oval, ona o lona i ai o se arc patino, o le a taitai atu ai i le deformation o le taliga pou o le totonugalemu, i le faagasologa mulimuli o le oomiina autu, ae faigofie foi e mafua ai maanuminumi totonu ma deformation o le autu. Ae mo nila mafolafola taimane-foliga, ona o le tele o le eseesega tele i le va o matau umi ma puupuu, o le vevesi o le fasi pou ma le diaphragm e eseese tele, e manaomia ai le taavale afi i le matagi i saoasaoa fesuisuiai, lea e faigata ai ona pulea le faagasologa, ma o le saosaoa vili e masani lava ona maualalo.

Ata fa'ata'ita'i o nila fa'afefe masani

Ave le nila sili ona lavelave ma masani mafolafola taimane-foliga nila e fai ma faʻataʻitaʻiga, i le faagasologa o lona viliina ma le feliuliuaʻi, o fasi pou lelei ma le leaga ma le diaphragm e afifi i taimi uma i tulimanu e ono o B, C, D, E, F. ma le G e fai ma vaega lagolago.

Ata fa'ata'ita'i o le fa'a'amilomilo o nila fa'ailoga taimane mafolafola

O le mea lea, e mafai ona vaevaeina le faagasologa o le viliina i vaega faʻafefeteina ma OB, OC, OD, OE, OF, OG e pei o le radius, ma e naʻo le manaʻomia o le suʻeina o le suiga o le saoasaoa o le laina i le fitu angular ranges i le va θ0, θ1, θ2, θ3, θ4, θ5, θ6, ma le θ7, ina ia mafai ona faʻamatala atoatoa le faʻasologa o le taamilosaga o le nila faʻafefe.

Ata fa'ata'ita'i o tulimanu eseese o le taamilosaga o nila

Fa'avae i luga ole sootaga trigonometric, e mafai ona maua le sootaga tutusa.

Mai le faʻatusatusaga o loʻo i luga, e faigofie ona iloa pe a manuʻa le nila faʻafefe i se saoasaoa faʻasolosolo faifaipea, o le laina laina o le viliina ma le angle e fausia i le va o le lagolago o le nila ma le lelei ma le le lelei vaega pou ma le diaphragm e. i totonu o se va'aiga fa'atino vaega. O le sootaga ata i le va o le lua e faʻataʻitaʻiina e Matlab e faʻapea:

Suiga o le saosaoa vili i itu eseese

E manino lava o le fua faatatau o le saoasaoa laina aupito maualuga i le saoasaoa laina maualalo i le faagasologa viliina o le nila mafolafola taimane-foliga i le ata e mafai ona sili atu i le 10 taimi. O sea suiga tele i laina saoasaoa o le a aumaia ai le tele o fesuiaiga i le vevesi o le lelei ma le le lelei electrodes ma le diaphragm, o le mafuaaga autu lea o le fesuisuiai o le vevesi o le vevesi. O le tele o le fete'ena'iga fete'ena'i e mafai ona o'o atu ai i le diaphragm fa'aloaloa i le taimi o le fa'a'amiviliina, fa'aiti'itia le diaphragm pe a uma le viliina, ma le va o vaega laiti i tulimanu i totonu o le totonugalemu pe a uma ona oomi. I le faagasologa o le molia, o le faʻalauteleina o le pou e mafua ai le faʻalavelave i le itu o le lautele o le totonugalemu e le faʻatumauina, e mafua ai se taimi punou, e mafua ai le faʻalavelaveina o le pou, ma o le lithium ua saunia e iu lava ina aliali mai "S. "suiga.

Ata CT ma le fa'a'ese'ese ata o le "S" fa'aletonu autu

I le taimi nei, ina ia foia le faʻafitauli o le le lelei o le uiga autu (tele o le deformation) e mafua mai i foliga o le nila faʻafefe, e lua auala e masani ona faʻaaogaina: fesuiaʻi faʻalavelave faʻafefe ma fesuiaʻi saoasaoa faʻafefe.

1. Feavea'i fe'avea'i fe'avea'i: Ave ma'a cylindrical e fai ma fa'ata'ita'iga, i lalo o le saosaoa angular faifai pea, fa'atuputeleina le saosaoa laina fa'atasi ma le aofa'i o fa'a'a'ai fa'asaga, lea e o'o atu ai i le tula'i mai o le vevesi. Fesuia'i fe'avea'i fe'avea'i, o lona uiga, e ala i le faiga fa'atonu, ina ia fa'aogaina le fa'alavelave i le fasi pou po'o le diaphragm fa'atasi ai ma le fa'ateleina o le aofa'i o laumei fa'afefe ma le fa'aitiitiga laina, ina ia i ai i le tulaga o le saoasaoa fa'asolosolo, ae mafai lava. faia le faagasologa vili atoa o le vevesi i le mamao e mafai ai e faatumauina ai le tumau. Ole numera tele ole su'esu'ega ole fa'a'ave'esea ole fa'alavelave ua ta'ita'ia ai fa'ai'uga nei:
a. O le laʻititi o le faʻalavelave faʻafefe, o le sili atu lea o le faʻaleleia o le aʻafiaga i le faʻaleagaina autu.
e. A'o fa'asolosolo fa'avavevave, a'o fa'atupula'ia le ta'amilosaga autu, e fa'aitiitia le fa'alavelave fa'atasi ma le fa'aitiitia o le fa'alavelave fa'aletonu nai lo le fa'afefeteina faifaipea.
2. Fesuia'i saoasaoa viliina: Ave sela faatafafa e fai ma fa'ata'ita'iga, e masani ona fa'aogaina se nila fa'a'a'ai taimane mafolafola. Pe a manu'a le nila i se saosaoa angular faifai pea, o le saosaoa linear fluctuates tele, e mafua ai le tele o eseesega i le va o vaega i tulimanu o le autu. I le taimi nei, o le manaʻoga mo le saoasaoa laina suia toesega toesega o le tulafono o le suiga o le saoasaoa rotational, o lona uiga, o le viliina o le saoasaoa rotational ma le suiga tulimanu ma suiga, ina ia mafai ona iloa le faagasologa o le viliina o le saoasaoa linear fluctuations laiti. i le mea e mafai ai, ina ia mautinoa o le fete'ena'iga fesuisuia'i i le va o le amplitude itiiti tau.

I se faapuupuuga, o le foliga o le nila faʻafefe e mafai ona aʻafia ai le mafolafola o le taliga o le pou (galue autu ma le faʻaogaina o le eletise), faʻavavevave faʻavavevave (o le gaosiga), le faʻaogaina o le faʻalavelave i totonu (faʻafitauli faʻaleagaina o foliga) ma isi. Mo maa cylindrical, e masani ona faʻaaogaina nila lapotopoto; mo ma'a sikuea, e masani ona fa'aogaina nila elliptical po'o mafolafola rhombic (i nisi tulaga, e mafai fo'i ona fa'aoga nila lapotopoto e savili ma fa'amafola ai le 'autu e fai ai se 'autu sikuea). E le gata i lea, o le tele o faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai o le lelei o 'au e iai se aʻafiaga taua i le faʻaogaina o le eletise ma le saogalemu o le maʻa mulimuli.

Faʻavae i luga o lenei mea, ua matou faʻavasegaina nisi o popolega autu ma puipuiga i le faʻagasologa o le faʻaogaina o maa lithium, i le faʻamoemoe o le aloese mai gaioiga le talafeagai i le faʻaogaina o le faʻagasologa i le tele e mafai ai, ina ia mafai ai ona gaosia maa lithium e fetaui ma tulaga manaʻomia.

Ina ia mafai ona vaai faalemafaufau i faaletonu autu, e mafai ona faatofuina le autu i le AB kelu epoxy resin mo le faamaloloina, ona mafai lea ona tipiina le koluse ma faaiila i le sandpaper. E sili atu le mata'ituina o fa'ata'ita'iga ua saunia i lalo o le microscope po'o le su'esu'eina o le electron microscope, ina ia maua ai le fa'afanua fa'aletonu i totonu o le totonugalemu.

Fa'afanua fa'aletonu i totonu o le 'autu
(a) O le ata o loʻo faʻaalia ai se mea faʻapitoa e leai ni faʻaletonu i totonu.
(b) I le ata, o le fasi pou e manino lava mimilo ma deformed, lea e mafai ona fesootai i le vevesi feliuliuaʻi, o le vevesi e tele tele e mafua ai le maanuminumi fasi pou, ma o lenei ituaiga o faaletonu o le a faʻaleagaina ai le atinaʻe maa ma lithium. timuga, lea o le a leaga ai le faatinoga o le maa.
(c) O lo'o i ai se mea mai fafo i le va o le eletise ma le diaphragm i le ata. O lenei fa'aletonu e mafai ona o'o atu ai i le tu'ina o le tagata lava ia ma fa'atupu ai fa'afitauli saogalemu, ae e masani lava ona iloa ile su'ega Hi-pot.
(d) O le eletise o loʻo i totonu o le ata o loʻo i ai se mamanu le lelei ma lelei, lea e mafai ona oʻo atu ai i le maualalo o le malosi poʻo le faʻafefe o le lithium.
(e) O le eletise i le ata o loʻo i ai le pefu ua fefiloi i totonu, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻateleina o le faʻaaogaina o le maa.

E le gata i lea, o faaletonu i totonu o le totonugalemu e mafai foi ona faʻaalia i suʻega e le faʻaleagaina, e pei ole suʻega X-ray ma le CT masani. O lo'o taua i lalo se fa'atomuaga pu'upu'u i nisi fa'aletonu masani o le fa'agaioiga:

1. Le lelei le ufiufiina o le fasi pou: e le o atoatoa le ufiufi o le pou fa'apitonu'u i le fasi pou lelei, e ono mafua ai le fa'aletonu o le maa ma le tafe o le lithium, e i'u ai i lamatiaga saogalemu.

2. Deformation o pou fasi: o le pou fasi ua deformed e extrusion, lea e mafai ona faaosofia ai totonu o le taamilosaga puupuu ma aumaia ai faafitauli ogaoga saogalemu.

E taua le taʻua i le 2017, o le mataʻutia samsung note7 telefoni feaveaʻi mataupu paʻu, o le suʻesuʻega e mafua ona o le eletise le lelei i totonu o le maa ua oomiina e mafua ai se vaʻa puʻupuʻu i totonu, ma mafua ai ona pa le maa, o le faʻalavelave na mafua ai samsung electronics. leiloa e silia ma le 6 piliona tala.

3. Uamea mea mai fafo: uʻamea mea mai fafo o le faatinoga o le lithium-ion maa fasioti tagata, atonu e sau mai le paʻu, meafaigaluega poʻo le siosiomaga. O vaega tetele o u'amea mai fafo e mafai ona mafua sa'o ai se va'aiga pu'upu'u fa'aletino, ma pe a fa'afefiloi mea mai fafo u'amea i totonu o le electrode lelei, o le a oxidized ma teuina i luga o le mata o le electrode le lelei, tuia le diaphragm, ma iu ai ina mafua ai se totonu. ta'amilosaga pu'upu'u i totonu o le maa, lea e tula'i mai ai se lamatiaga ogaoga o le saogalemu. O mea masani mai fafo uamea o Fe, Cu, Zn, Sn ma isi.

Lithium maa viliina masini e faʻaaogaina mo le viliina o sela o le maa lithium, o se ituaiga meafaigaluega mo le faʻapipiʻiina o laupepa eletise lelei, pepa eletise le lelei ma le diaphragm i totonu o se pusa autu (JR: JellyRoll) e ala i le faʻaauau pea o le taamilosaga. Fa'atomiga fale gaosi mea na amata i le 2006, mai semi-autometi taamilomilo, semi-autometi sikuea fa'avili, fa'asolo ata tifaga, ona fa'atupuina ai lea i le fa'aautomatika tu'ufa'atasi, masini fa'amalo ata, leisa mate-oti-otiina viliina masini, anode fa'aauau pea viliina masini, diaphragm fa'aauau pea. masini, ma isi.

O iinei, matou te fautuaina faapitoa Yixinfeng leisa mate-otiina viliina ma tulei masini mafolafola. O lenei masini e tuʻufaʻatasia le faʻaogaina o le laser die-cutting technology, lelei le faʻaogaina o le faʻagasologa ma le saʻo o le tuleia o galuega, lea e mafai ona faʻaleleia atili ai le gaosiga lelei ma le lelei o le maa lithium. E i ai tulaga lelei taua nei:


1. Fa'ato'a sa'o maualuga: Fa'amautinoa le tele sa'o o le fasi pou ma le diaphragm, fa'aitiitia otaota meafaitino ma fa'aleleia le fa'atumauina o le maa.
2. Ta'amilomilo mautu: Fa'atonu le fa'aogaina o masini ma le fa'atonuga fa'atonu e fa'amautinoa ai le mautu ma le mautu o le fausaga autu, fa'aitiitia le tete'e i totonu ma fa'aleleia le fa'atinoga o le maa.
3. Fa'asa'oga maualuga: Fa'ata'atiaga tulaga ese e fa'amafola ai le pito i luga o 'au, fa'aitiitia ai le fa'alavelave i totonu, ma fa'aumi ai le ola o le maa.
4. Pulea atamai: Fa'aauupegaina i feso'ota'iga feso'ota'iga a le tagata-komepiuta, e iloa ai le fa'atulagaina sa'o ma le mata'ituina o taimi moni, faigofie le fa'agaoioia ma le tausiga faigofie.
5. Laulau lautele o fesoʻotaʻiga: e mafai foʻi ona faia 18, 21, 32, 46, 50, 60 faʻataʻitaʻiga uma o sela maa, e faʻafetaui ai au manaʻoga gaosiga eseese.

Lithium - Ion Ma'a Meafaigaluega
Filifili le Yixinfeng laser die-cutting, winding and pushing machine e aumai ai le maualuga maualuga ma le lelei mo lau gaosiga o le maa lithium!