Leave Your Message
Fa'aalia le matafaioi autu a le electrolyte i le fa'aleleia atili o le fa'atinoina vave o le fa'atonuina o ma'a.

Kamupani Blog

Fa'aalia le matafaioi autu a le electrolyte i le fa'aleleia atili o le fa'atinoina vave o le fa'atonuina o ma'a.

2024-08-30
I aso nei, faʻatasi ai ma le faʻateleina o le taʻutaʻua o taʻavale malosi fou, o le tele ma le saoasaoa o le faʻatonuina ua avea ma taulaiga sili o tagata faʻatau. I le avea ai ma "loto" o taavale malosi fou, o maʻa lithium-ion e fuafua saʻo ai le taʻavale ma le faʻaogaina lelei. I totonu o fausaga autu o maa lithium-ion, o le electrolyte e taua tele lona sao.

1.jpg

I. Fa'avae Galuega ole Lithium-ion ma'a ma le Taua ole Electrolyte

2.jpg

O le taʻiala galue o maʻa lithium-ion e pei o se "nofoa faʻafefe". Pe a faʻatonuina, e faʻasaʻo le lithium ion mai le eletise lelei, pasi i totonu o le separator, alu i le electrode le lelei i le electrolyte, ma mulimuli ane faʻapipiʻi i le eletise leaga. I le taimi nei, o le eletise leaga e teuina le malosi. Pe a faʻasaʻo, e faʻasaʻoloto ion lithium mai le eletise leaga, toe foʻi i le eletise lelei e ala i le eletise, ma faʻamalolo le malosi. E mafai ona fai mai o le electrolyte o le ave lea mo le toe faʻafoʻiina o le lithium ions i le va o electrodes, ma o lona faʻatinoga e aʻafia ai le taimi o le faʻatonuina ma le faʻaaogaina o le maa.

 

II. Fa'afefea ona A'afia Electrolytes Ma'a Fa'atino Fa'atosina vave

3.jpg

O le electrolyte o se vaega autu i le electrolyte ma e iai sona sao taua i le faʻatinoina vave o le faʻaogaina o le maa. Muamua lava, o le faʻaogaina o le ionic o le electrolyte e aʻafia saʻo ai le saoasaoa o femalagaiga o ion lithium i le electrolyte. Electrolytes e maualuga le ionic conductivity e mafai ona faʻavavevave ai ion lithium i le va o eletise lelei ma le leaga, ma faʻapuupuu ai le taimi e molia ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi eletise fou e iai le maualuga o le gaioioiga ma e mafai ona maua ai se auala e sili atu le lelei o felauaiga ion i le taimi o le vave faʻatau.

 

Lona lua, o le mautu o le electrolyte e taua foi mo le faʻatinoina vave o le faʻatinoina. I le taimi o le fa'atosina vave, o le maualuga o le vevela ma le voltage o le a fa'atupuina i totonu o le maa. Afai e le mautu le electrolyte, e mafai ona tupu le pala po'o le itu, e afaina ai le faatinoga ma le ola o le maa. O le mea lea, o le filifilia o se electrolyte ma le mautu lelei e taua mo le ausiaina o le vave faʻatau.

 

III. O Mea e A'afia ai le Fa'atosinaina o Fa'atinoga o le Electrolyte

4.jpg

  1. Ituaiga solvent
  2. I le taimi nei, e masani ona faʻaaogaina mea faʻafefe eletise e aofia ai carbonates ma carboxylates faʻatasi ai ma filifili ma fausaga cyclic. O le liusuavai ma le viscosity o nei solvents o le a aʻafia ai le saoasaoa faʻasalalau o ion lithium. O le maualalo o le liusuavai ma le viscosity o le solvent i le vevela o le potu, o le malosi o le conductivity o le ionic ma le maualuga o le faʻasalalauina o le tagata lava ia o lithium ions, ma faʻaleleia ai le faʻatinoina vave o le maa.
  3. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi solvents e maualalo le faʻafefeteina ma le maualalo o le viscosity e mafai ona maua ai se auala faʻafefeteina mo femalagaiga mo ion lithium, e pei lava o se auala lautele ma mafolafola i totonu o se taulaga, e mafai ai e taʻavale (lithium ions) ona faimalaga vave.
  4. Electrolyte concentration
  5. O le faʻateleina o le faʻaogaina o le eletise e mafai ona faʻateleina le faʻalauteleina o le faʻasalalauga o le lithium ion. E pei o le faʻateleina o le lautele o le alalaupapa, faʻatagaina le lithium ions e pasi vave atu, ma faʻaleleia atili ai le faʻaogaina vave o maʻa lithium-ion.
  6. Vaai faalemafaufau o le maualuga maualuga o le electrolyte e pei o se alatele lautele e mafai ona faʻaogaina le tele o lithium ion e pasi vave.
  7. Numera o femalagaiga o ion
  8. Electrolytes ma le tele o le ion migration number e mafai ona tatalia se maualuga maualuga o le tau o le tau i lalo o le tulaga e tasi e molia ai. E pei o le sili atu le lelei o le faʻatonutonuina o taʻavale e faʻamautinoa e pasi vave taʻavale i le itula e faanatinati ai.
  9. Electrolytes faʻatasi ai ma le maualuga o le numera o femalagaiga e mafai ona sili atu ona taʻitaʻia le femalagaiga o ion lithium ma faʻaleleia le lelei o le faʻatonuina.
  10. Solvent fau ma conductivity
  11. O le lithium ion conductivity i electrolytes faʻatasi ai ma faʻaputuga solvent eseese e ese foi, ma e eseese aʻafiaga i luga o le faʻatinoina vave o le maa.
  12. E ala i le faʻamalamalamaina o le solvent formulation, o le tuʻufaʻatasiga sili ona talafeagai mo le femalagaiga o le lithium ion e mafai ona maua e faʻaleleia ai le amio ma ausia ai le saoasaoa o le faʻatonuina.
  13. Fa'amautu le ta'amilosaga umi
  14. O nisi o mea eletise eletise e mafai ona faʻaleleia atili ai le faʻamautuina o le taamilosaga ma le gafatia o le paʻu, ma i le taimi lava e tasi e taofia ai le faʻaogaina o le lithium i luga o le eletise le lelei o le maa, faʻaleleia atili le faʻatinoina o le faʻatonuga vave.
  15. E pei lava o le tuʻuina atu o se siosiomaga galue mautu mo le maa, faʻamautinoa e mafai e le lithium ions ona feoaʻi lelei i taimi uma i le faʻaaogaina umi.

 

IV. Auala e Faʻaleleia ai le Electrolyte Conductivity

5.jpg

Ina ia faʻaleleia le faʻaogaina o le electrolyte, e mafai ona amata vaega nei:

 

  1. Fa'alelei le filifilia o mea fa'aeletise: Filifili mea fa'aeletise e maualuga le fa'aoso o le ionic, e pei o nisi masima lithium fou po'o faiga fa'afefiloi eletise. O nei electrolytes e mafai ona maua atili ai ion saoloto ma faʻaleleia le gafatia felauaiga ion.
  2. Fetuuna'i le tuufaatasiga o le solvent: E ala i le fa'avasegaina o ituaiga ma vaega o solvents, fa'aitiitia le viscosity o le electrolyte ma fa'ateleina le saoasaoa fa'asalalauina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o solvents maualalo-viscosity poʻo faiga faʻafefiloi faʻafefiloi e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaogaina o le eletise.
  3. Fa'aogaina o mea fa'aopoopo: Fa'aopoopoina se aofa'iga talafeagai o mea fa'apipi'i fa'aopoopo e mafai ona fa'aleleia ai le fa'agaioia o le eletise. O nei faʻaopoopoga e mafai ona faʻateleina le numera o femalagaiga o le ion ma faʻaleleia le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga i le va o le electrode ma le electrolyte, ma faʻaleleia atili ai le faʻaogaina vave o le maa.
  4. Puleaina o le vevela: I totonu o se vaega patino, o le faʻateleina o le vevela o le maʻa e mafai ona faʻaitiitia ai le viscosity o le electrolyte ma faʻateleina le faʻaogaina o le ionic. Ae ui i lea, o le maualuga tele o le vevela e mafai ona afaina ai le mautu ma le umi o le ola o le maa, o lea e manaʻomia ai ona pulea i totonu o le vevela talafeagai.

 

V. Taua ole Electrolyte Performance Optimization

6.jpg

E ala i le faʻaleleia o ituaiga solvent, fetuutuunai le faʻaogaina o le electrolyte, faʻateleina le numera o femalagaiga, ma le faʻamalosia o le solvent formulation, o le saoasaoa o femalagaiga o ion lithium i le eletise e mafai ona faʻaleleia lelei, ma faʻapuupuu ai le taimi e molia ai. O lenei mea e le gata ina faʻaleleia ai le faʻaaogaina o tagata faʻatau, e maua ai se tulaga sili atu ma le faʻatonuina o le poto masani mo femalagaaiga mamao o taʻavale eletise, ae faʻamalosia ai foi le atinaʻeina o le pisinisi fou o taavale afi.

 

I le lumanaʻi, faʻatasi ai ma le faʻaauauina pea o tekinolosi, e talitonuina o le faʻatinoga o le electrolyte o le a sili atu ona faʻaleleia, aumaia le malosi sili atu ma sili atu ona faʻaogaina auala faʻaoga i taavale malosi fou. Sei o tatou tulimatai atu i mea fou fou i le faʻatinoina vave o le faʻatinoina o taʻavale malosi fou ma fesoasoani atili i le lumanaʻi o femalagaaiga lanu meamata.